Aedviljade kasulikusest
Aedviljade tähtsus dieedis:
Gustavo Badell rõhutab, et aedviljad on oluline osa tema toitumisest, kuna need pakuvad olulisi vitamiine, mineraale ja kiudaineid, mis toetavad keha igapäevast funktsioneerimist. Aedviljad aitavad parandada seedimist ja säilitada tervislikku kehakaalu, kuna need sisaldavad vähe kaloreid, kuid palju kiudaineid. Kiudained aitavad pikendada täiskõhutunnet, mis võib aidata vältida ülesöömist ja toetada kaalujälgimist.
Kulturistide toitumine:
Paljud kulturistid väldivad aedvilju, kuna need ei paku palju kaloreid ega proteiine, mida nad lihaste kasvatamiseks vajavad. Siiski rõhutab Badell, et aedviljade söömine iga toidukorra ajal, sealhulgas hommikusöögil, pakub mitmeid tervisega seotud eeliseid. Aedviljad sisaldavad antioksüdante ja fütotoitaineid, mis toetavad immuunsüsteemi ja aitavad vähendada põletikku, mis on oluline intensiivse treeningu korral.
Süsivesikud ja kiudained:
Hooajaväliselt sööb Badell ka tärkliserikkaid aedvilju, nagu mais, herned ja porgand, et saada energiat ja toitaineid. Võistlusteks valmistudes vähendab ta tärkliserikaste aedviljade kogust, et kontrollida süsivesikute tarbimist ja saavutada soovitud keha koostis. Kiudaineterikkad aedviljad, nagu brokoli, spinat ja suvikõrvits, aitavad hoida stabiilset veresuhkru taset ja parandavad seedimist.
Proteiinide omastamine:
Aedviljad aitavad tõhusamalt omastada proteiine, sest need sisaldavad ensüüme ja kiudaineid, mis parandavad seedimist ja toitainete imendumist. Badell usub, et tänu aedviljade tarbimisele ei pea ta tarbima nii palju proteiini, kuna keha saab igast grammist rohkem kasu. See võib aidata vähendada neerude koormust ja parandada üldist tervist, kuna liigne proteiini tarbimine võib olla kahjulik.
Tervisele ja välimusele kasulik:
Aedviljad sisaldavad antioksüdante ja vitamiine, mis aitavad säilitada naha tervist ja nooruslikku välimust. Badell usub, et tema nooruslik välimus on osaliselt tänu suurele kogusele aedviljadele ja tervislikele rasvadele tema toitumises. Aedviljade regulaarne tarbimine võib aidata vähendada krooniliste haiguste riski, nagu südamehaigused ja vähk, ning toetada üldist heaolu ja elukvaliteeti.