1. juuni 2005

Kaks nuppu: puuviljad ja kalad

Armastad puuvilju või armastad köögivilju?
Sinu eelistus võib peegelduda ajas, mille sa veedad kulinaarseid hõrgutisi valmistades.

Kas sulle meeldib küpsetamine? Kas sa sööd sageli magustoitu? Illinois Ülikooli uuringud näitasid, et toiduvalmistamise harjumused ja toidueelistused võivad näidata, kas sa sööd piisavalt puu-ja köögivilju, et hoida oma tervis optimaalsena.Uurijad leidsid, et köögiviljaarmastajad kutsuvad meelsamini külalisi õhtusöögile, valmistavad toitainerikkaid sööke ja eksperimenteerivad uute retseptidega, söövad vürtsikaid toite ja joovad veine toidu juurde. Teisalt, puuviljaarmastajad söövad peale sööki magustoitu sagedamini kui köögiviljaarmastajad.
Mitmekesista oma toidulauda ja arvesta ka puuvilju kui magustoitu, et saavutada oma toitumisalased eesmärgid.

Parim

Dieet kalast, veinist sokolaadist võib teha su tervisele head.

Siin on dieet, mis võib su elu pikendada viie aasta võrra. Mis veel parem, sa võid isegi seda nautida.
Menüü koosneb vaid kalast, veinist ja tumedast sokolaadist, puuviljadest ja köögiviljadest, küüslaugust ja mandlitest. Hollandi uurijate poolt loodud soovituslik teoreetiline dieet oleks järgmine: veerand naela kala neljal päeval nädalas, lisaks iga päev 5 untsi veini, 3,5 untsi tumedat sokolaadi, 14 untsi puu- ja köögivilju, 0,1 untsi küüslauku ja 2,4 untsi mandleid. Nad usuvad, et see võib olla kasulik meetod, et vähendada südame veresoonkonna haigustesse jäämist. Järgmiseks sammuks oleks nende teooria inimeste peal katsetamine.

Autor: No Kia