18. detsember 2019

PORGANDITOIDUD: Paleo ja toorvegan piparkoogid

Kogus: 1 päts

Koostisained
* 300 g kivideta datleid
* 150 g indiapähklivõid
* 2½ spl kookosjahu
* 2 spl Rawsom toorkakaopulbrit
* 1 spl vanilliekstrakti
* 1 tl piparkoogivürtsi
* ¾ tl kaneeli
* ¾ tl ingveripulbrit
* ½ tl mandliekstrakti
* noaotsatäis Himaalaja soola

Valmistamine
1. Pane datlid keeduvette likku.
2. Sega suuremas kausis kokku kõik kuivained.
3. Seejärel purusta pehmeks leotatud datlid ühtlaseks pastaks ning lisa kaussi koos ülejäänud koostisainetega.
4. Sega hoolikalt, kuni moodustub ühtlane taignapall.
5. Kileta ning jäta üleöö külma seisma.

Järgmisel päeval valmista sellest piparkooke nii nagu piparkooke ikka!

Tee laud, taignarull ja taigna pind (kookos)jahuseks. Rulli taigen õhemaks (u 2 cm paksuseks – selle taignaga maitsevad paksemad piparkoogid paremini), vorme kasutades tee oma lemmikud piparkoogikujukesed ning pista 175-kraadisesse ahju u 15-20 minutiks!

[pilt=15111]

Piparkooke võib vabalt nautida ka toorel kujul. Selleks veereta neist pallikesed ning hoiusta neid külmkapis. Maitsevad justkui piparkoogienergiapallid.

[pilt=15113]

Autor: Paljas Porgand