13. september 2004

Söök, mis toimib nagu toidulisand – jogurt.

Flex

Jogurt on töödeldud piim kuhu on lisatud bakteriaalseid kultuure, mis
muudab laktoosi (piimasuhkru) piimhappeks, andes jogurtile hapuka ja paksu omapära. Need elavad kultuurid aitavad pikendada anaboolset toimet säilitamaks seedeelundite (GI) korrasolekut ja isegi taastavad soolikate mikrofloora (mis on tavaliselt tähtis intensiivseteks treeninguteks, dieeti ja mõne söögi ja toidulisandi puhul) See muudab paremaks toitude imendumist nagu proteiin ja soodustab immuunsüsteemi talitlust.
Jogurt on samuti hea kaltsiumi allikas, mis on praegu kui teada-tuntud rasva kaotaja, mis surub maha mõjukate rasv-toodete hormoonid. Ja loomulikult on jogurt hea piima-proteiini allikas. Otsi jogurti koostisest erinevaid elavaid kultuure nagu Lactobacillus bulgaricus ja Streptococcus thermophilist. Hoidu jogurtitest, kuhu on lisatud suhkrut.

DOOS: Jogurt on hea suupiste igal ajal päeva jooksul, välja arvatud kohe vahetult enne või peale treeningut. Üks tavaline tass madala rasva-sisaldusega jogurtit sisaldab 156 kalorit, 13g proteiini, 17g süsivesikuid, 4g rasva ja peaaegu 500mg kaltsiumi, igas grammis on mitmeharulise-ahelaga aminohappeid ja rohkem kui 1g glutamiini.
Toetudes Rahvusvahelise Jogurti Ühenduse Elus- ja Aktiivsete Kultuuride kinnitusele, siis on kindel, et jogurt sisaldab vähemalt 100 miljonit kultuuri ühes grammis, ajal mil see toode valmib.

Autor: joker