Üks oluline aspekt, mida oma toitumist korraldades sageli ei teadvustata on toitainete imendumise kiirus toiduainetest ja/või toidukorrast (toiduportsjonist). Objektiivses mõttes ei ole toidu kiire imendumine midagi halba (ja on teatujuhtudel isegi vajalik), kuid väheaktiivse istuva elustiili korral osutub see meile vastutöötavaks, ülesöömist soosivaks ja ebatervislikuks.
Tegemist ei kindlasti dieettoiduga. See keeks on rikkalik ja tummine magustoit, mis valmistatud vaid parimast ja kvaiteetsest toorainest. Sobib ideaalselt kergeks patustamiseks 🙂
Ohutuskang (inglise keeles SAFETY BAR) ei ole laiades massides kasutusel. Ent täna on jõusaale, kus seda kangi võib päris palju kohata. Miks kükkida ohutuskangiga? Milline on selle kangiga kükkimise toime meie kehale?
Enamasti võime näha selliseid pealkirju nagu: “Kuidas langetada kaalu”, “Kuidas võidelda isudega”, “Parimad dieedinipid” jne. Tänane kirjutis on hoopis vastupidine. Nimelt, puutun päris tihti kokku inimestega, kellel on soov kasvatadlihasmassi aga selleks vajalike kalorite tarbimine käib neil lihtsalt üle jõu. Nad lihtsalt ei jaksa süüa.
Mõni aeg tagasi ilmus sarnase sisuga kirjutis TNation´is. Ei hakka seda lugu sõna-sõnalt ümber tõlkima, kuivõrd toon lugejani samasisulise omapoolse vabas vormis mõttearenduse. Ehk, asjad (tegevused, ettevõtmised), mida üks tõsimeelntrennihunt võiks kord elus ära proovida.
Tervisliku eluviisi peamine eesmärk on tagada meie võimalikult kvaliteetne pikaealisus. Ehk, elamine tervislikult tähendab seda, kuidas me ennast kui bioloogilist masinavärki hooldame, et maksimaalselt hea enesetundega võimalikult kauelada. Tervise väärtustamine hakkab peale arusaamisest, et bioloogiliste olenditena oleme loodud funktsioneerima ning kui me ei funktsioneeri, siis hääbume, mandume ja kängume.
Kui keegi minu juhendatavatest küsib, et „kui kaua tuleb seeriate vahel puhata“, siis tutvustan talle tavaliselt kaheksat teemakohast mõtet, mis aitavad tal mõista, kuidas nende seeriatevaheliste pausidega praktikas lood tegelikult onLugege teiegi need punktid läbi ja te näete, et ei olegi võimalik resoluutselt öelda, et „puhka seeriate vahel 3 minutit, nii on õige“.
Valgurikas banaanileib, mille sisemus on mõnusalt mahlane ja koorik kergelt krõbe. Lisaks heale tekstuurile ja maitsele on leib suurepärase toiteväärtusega.
Ületreeningu temaatika näol on tegemist huvitava fenomeniga. Sellele pööravad tihti erilist tähelepanu need, kes ei treenigi piisavalt tõsiselt ja ei peaks selle seisundi pärast tegelikult üldse muretsema.
Kui meie treener Kristel Tamm alustas 90-nendate alguses aeroobikatundide läbiviimisega, olid moes Jane Fonda higipaelad ning isegi stepipingid valmistati kodus ise.